Categories
Development

Tutorial week / Skill them all

Wat is mijn doel ?

Ik wil graag een Feet per second / Meter per seconde naar Joule rekentool maken met Vue.Js wat dat betekent is dat het een tooltje wordt waarbij ik snelheid kan berekenen naar energie van de impact. Daarvoor heb ik de volgende formule voornodig

KE ( in Joules) = 0.5 ( a half) x the mass of the something (in kg) x the speed squared (in Meters/Second)

or

KE = 0.5 . m . v^2

What Climbing Pyramids Taught Me About Goals - Lead Life Well

Wat is Vue.js ?

Vue.Js is een framework voor javascript. Wat weer een front-end scripting taal is. Het wordt vooral gebruikt om webpagina’s interactief te maken. Hierbij is het vooral handig dat Vue.Js een redelijke jonge taal is met uitgebreide documentatie. Wat Vue.Js ook bijzonder maakt is het feit dat Vue.Js heel veel met componenten werkt. Dit betekent dat je code makkelijk kan hergebruiken en en in compartimenten kan indelen

Component Tree

Hoe is het gegaan ?

Ik ben begonnen door eerst mijn ontwikkel omgevingen weer in te stellen omdat mijn plan is in de periode verder te gaan met Vue.js leek mij het slim om dit allemaal klaar te zetten en weer hier mee te oefenen. Om te beginnen heb ik als mijn IDE gekozen Visual studio code. Op het advies van Raymond ben ik met de volgende tutorial begonnen. Linkje Deze tutorial begint mooi rustig zodat ik weer rustig en makkelijk in de programeer mindset kon komen. Het begint dan ook met een uitleg van de structuur van Vue.Js vervolgens krijg je een beetje over array’s en loops te weten om te eindigen met CRUD

Na deze tutorial ben ik op zoek gegaan naar vervolg stappen om dichter bij mijn doel te kopen. Hierbij was het advies van raymond om eens te kijken naar een dolar-euro koers calculator te kijken. Dit is wat meer simpel dan de tool die ik wou maken maar het zou een mooie startplek kunnen zijn om verder te komen bij mijn doel.

Jammer genoeg had ik niet echt een goede tutorial gevonden hoe dit in mekaar zat daarop heb ik besloten om een gewone calculator tutorial te volgen om vervolgens daar verder op te bouwen Linkje

Ik heb deze tutorial helemaal kunnen afmaken en mijn eigen calculator kunnen maken. Echter bij het maken van deze blogpost ben ik nog niet begonnen met mijn eindoel het maken van een rekentool voor FPS/MPS – Joule

Hoe vond ik deze week gaan ? om het samen te vatten kijk hier onder.

Not great, not terrible - chernobyl post - Imgur

Heb ik mijn doelen behaald?

Jammer genoeg heb ik niet all mijn doelen gehaald. Ik ben wel weer bekent geworden met Vue.Js en ik heb een solide basis om verdere projecten te gaan maken. Hier kijk ik ook zeker naar uit.

Wat ga ik verder met dit project doen ?

Ik wil dit project aankomende week nog wel afmaken. Puur om extra ervaring op te doen voordat we de grote case krijgen. Want bij de grote case zal ik veel focus leggen op production. En zal het waarschijnlijk gaan posten om mijn airsoft-team site.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *